Treceți la conținutul principal

Pădurea Căldărușani, primăvara

Pădurea Căldărușani, un rest din Codrii Vlăsiei, este ideală pentru plimbări cu bicicleta și pentru observarea animalelor.

Lacul Căldărușani, Codrii Vlăsiei

Aflată 40 km nord-est de București, Pădurea Căldărușani adăpostește specii rare de păsări, reptile (șopârlița de frunzar), animale (fazani, iepuri, căprioare) și, în lacul de 6 km, din mijlocul său, pește (șalău, somn, biban, știucă, crap, plătică).

Lebădă, Căldărușani

Zona Grădiştea – Căldăruşani – Dridu a fost declarată arie de protecţie naturală avifaunistică, aici poposind peste 20.000 de păsări migratoare, în drumul lor între Europa de Nord şi Africa.

Pădurea Căldărușani

 Pe alocuri, lacul, cu vastele sale suprafețe de plaur și insulițe plutitoare, trimite cu gândul la o minideltă.

lac, Căldărușani, primăvara


Pădurea Căldărușani


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Izvorul de la Corbii Ciungi, rezervația naturală din apropiere de București

Rezervația naturală Izvorul de la Corbii Ciungi este situată la circa 80 de kilometri de București, în apropiere de comuna Corbii Mari (Dâmbovița).


Acest complex de izvoare, mlaștini de izvor și pârâiașe colectoare, prezintă o particularitate unică: apele de aici își păstrează temperatura constantă (circa 100C) indiferent de anotimp, iar flora și fauna care s-a dezvoltat este tipică climatului nordic. Dovada: alga roșie (Hildenbrandtia rivularis), prezentă de obicei în pârâiașele de munte, la altitudinea de peste 1,000 m, este la ea acasă în această mlaștină de câmpie. De asemenea, în Rezervația naturală Izvorul de la Corbii Ciungi  au fost semnalate specii relicte pe cale de dispariție – turbelariatul Dugestia gonocephala, trichopterele Adicella filicornis, Lithax obscurus și Notidobia ciliaris, hidrachnelele Sperchon clupeifer, Arrenurus octagonus, Tartarothyas romanica, rotiferele Habrotrocha elegans, Lecane mira, Cephalodella nana.Rezervația naturală Izvorul de la Corbii Ciungi pr…